Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

17.09.2013.

 

Dana 17.09.2013. godine u oproštajnoj posjeti Opštini Danilovgrad boravio je ambasador Austrije u Crnoj Gori NJ.E. Martin Pamer. Ambasadora je primio predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima.

 

 

Ambasador Martin Pamer je prije svega istakao zadovoljstvo što je ponovo u posjeti opštini Danilovgrad, ukazavši da je to oproštajna posjeta, obzirom da završava diplomatsku misiju u Crnoj Gori, a diplomatsku karijeru nastavlja u drugoj zemlji.

Istakao je da ima čast i zadovoljstvo da boravi u Opštini  Danilovgrad, koja je pravi pokazatelj kako jedna lokalna samouprava treba da se razvija i otvara na putu ka Evropskoj Uniji. Naglasio je i da se Opština Danilovgrad ubrzano razvijala ne samo u oblasti privrede, već i u oblasti kulture, kao i u drugim značajnim segmentima razvoja jedne lokalne samouprave, pri čemu je pohvalio i uspjeh koji je Opština ostvarila u oblasti projekata i sredstava dobijenih iz fondova EU, te da je navedeno rezultat uspješnih odnosa uspostavljenih sa Delegacijom EU u Crnoj Gori.

Ambasador Pamer se osvrnuo i na institucije koje se nalaze na teritoriji opštine Danilovgrad, kao što su ReSPA, Policijska akademija, Kasarna, pri čemu je ukazao na značaj istih, uz poseban osvrt na manastir Ostrog. Na kraju svog izlaganja se zahvalio predsjedniku Opštine Danilovgrad na, u kontinuitetu, uspješnoj saradnji.

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović je izrazio zadovoljstvo posjetom ambasadora Pamera, koji je pokazao iskren i prijateljski odnos prema Opštini Danilovgrad, te da je tim putem iskazao i poštovanje prema radu lokalne uprave.

Predsjednik Opštine je izrazio  zahvalnost za podršku koju je ambasador Pamer   pružao Opštini Danilovgrad i u realizaciji značajnih projekata, te da su zahvaljujući snažnoj podršci i stranih diplomatskih misija i Delegacije EU u Crnoj Gori uspješno realizovani projekti od velikog značaja za Opštinu Danilovgrad.

Istovremeno,  izražena je obostrana želja za nastavkom i do sada uspješne saradnje Opštine Danilovgrad i ambasade Austrije u Crnoj Gori.

 

 

 

 
 
 
 

. •