Menu

Uvod

Istorija

Privreda

Turizam

Kultura

Obrazov.

Sport

Opština

   
 
   
   

:: Preporučujemo

 
   
   
 
 

11.09.2013.

 

Dana 11.09.2013. godine u Velikoj sali SO Danilovgrad svečano je potpisan Ugovor između JP „Vodovod i kanalizacija“ Danilovgrad i JV CMC Controlmatic Commerce d.o.o. Herceg Novi & CMC Ekocon d.o.o. Logatec.

 

 

Potpisani Ugovor koji predstavlja prvi segment Projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, poboljšanje kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja u opštini Danilovgrad“, koji se realizuje iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, u vrijednosti 5.350.000,00 eura, a na osnovu Ugovora o kreditu između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj. U okviru navedenog projekta obezbijeđene su i dvije donacije, i to u iznosu od 265.000,00 eura od strane Vlade Njemačke i u iznosu od 500.000,00 eura od strane Vlade Republike Češke. Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovao je konzul Republike Češke gdin Vaclav Dobreš, predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, predstavnici „PROCON“ nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine, kao i predstavnici Jedinice za implementaciju navedenog projekta. Prisutnima se obratio predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, koji izrazio zadovoljstvo povodom potpisivanja Ugovora, te da će se realizacijom istog riješiti višedecenijsko pitanje vodosnabdijevanja Zagarača, kao i poboljšanje vodosnabdijevanja u gradskom reonu. Takođe, istakao je i očekivanje da će se sa uspjehom nastaviti implementacija preostalih segmenata projekta, prije svega kolektora i prečistača otpadnih voda.

 

 

Predsjednik Opštine Danilovgrad se ovom prilikom zahvalio svim subjektima koji su dali doprinos dosadašnjem radu na realizaciji projekta, posebno Vladi Crne Gore na razumijevanju i podršci, kao i donatorima na projektu Vladi Njemačke i Vladi Republike Češke. Takođe, istakao je i očekivanje da će JP Vodovod i Kanalizacija Danilovgrad, u saradnji sa „PROCON“-om i Jedinicom za implementaciju projekta, uspješno realizovati ugovoreni posao, kao i naredne aktivnosti koje slijede u okviru navedenog projekta. Konzul Republike Češke u Crnoj Gori istakao je veoma dobre odnose i saradnju koju Vlada Češke Republike ima sa rukovodstvom Opštine Danilovgrad zahvaljujući i profesionalizmu lokalne uprave. Istakao je zadovoljstvo što je Vlada Češke imala mogućnost da podrži jedan ovako značajan projekat za sve građane Danilovgrada. Kao pokazatelj kvaliteta rada napomenuo je iskorišćenje međunarodnih fondova i konstatan priliv stanovništva.

 

 

Navedeni Ugovor obuhvata:

1. Izgradnju novog cjevovoda Filendar - Bralenovica - Velja Paprat 
2. Rekonstrukciju crpne stanice Oraška Jama sa rekonstrukcijom vodovoda Oraška Jama  - Filendar
3.  Izgradnju vodovoda crpna stanica Oraška Jama - rezervoar Zagarač, sa izgradnjom Trafostanice.

 

 

Obraćanja predsjednika Opštine Danilovgrad Branislava Đuranovića

 

Izjava konzula Češke Republike u Crnoj Gori Vaclava Dobreša

 
 
 
 
 

. •